MYOFASCIALE THERAPIE – DRY NEEDLING

Door middel van een acupunctuur naald (dry needle) of manuele myofasciale technieken zorgen wij voor het herstel van uw spieren. Trigger points in de spieren, ontstaan na een acuut trauma en/of overbelasting. Deze trigger points kunnen door middel van deze technieken opgeheven worden. Hierdoor kennen uw spieren een fysiologisch herstel waardoor ze beter hun functie gaan uitoefenen.

MANUELE THERAPIE

In de volksmond “kraken” genoemd. Deze vorm van therapie kan zorgen voor een decoaptatie van gewrichten waar een blokkage wordt ervaren.

SPORTKINESITHERAPIE

Staat hervatten van uw sportprestaties centraal? Graag zorgen wij voor uw functioneel herstel waarbij de nodige sportspecifieke aspecten aan bod komen in uw revalidatieprogramma. Wij begeleiden u tot het optimaal hernemen van uw sportactiviteiten.

POSTOPERATIEVE EN ALGEMENE REVALIDATIE

Recent een operatieve ingreep ondergaan of last van “peesontsteking”; hebt u een zittend beroep en hebt u last van uw lage rug? Of slecht geslapen en acute nekpijn ontwikkeld? Bij ons kan u terecht met uw klachten.

SPORTSCREENING & PREVENTIE

Hebt u last van herhaaldelijke blessures tijdens sportactiviteiten? Of wilt u dit juist vermijden. Aan de hand van een screening op maat gaan we op zoek naar uw weak links. Deze kunnen potentiële boosdoeners zijn voor het oplopen of hervallen in blessures. Door middel van een aangepast oefenprogramma zorgen wij voor de (her)opbouw van uw evenwichtig lichaam.

Praktische info

EERSTE AFSPRAAK
Wat neem je mee bij een eerste afspraak:

  • Elektronische identiteitskaart
  • Geldig voorschrift van behandelende arts
    “geldig” = naam patiënt – diagnose – datum voorschrift – gegevens arts – ondertekend door arts
  • Eventueel verslagen van medische onderzoeken en/of medische beeldvorming
  • Kleefbriefje van de ziekenkas

STEL HIER JE VRAGEN